Speciale push-mail-dienst voor Nokia's

Met een abonnement op een Exchange Server bij een een provider (Hosted Exchange), kun je eenvoudig je Windows Mobile-smartphone de nieuwste e-mails automatisch laten ophalen. Een Duitse aanbieder biedt een vergelijkbare push-maildienst voor Symbian-telefoons zoals de Nokia's.

De Duitse internetdienstverlener Cortado bood al enige tijd Exchange in een hosted-variant aan (zoals talloze Nederlandse providers inmiddels ook doen). Nu breidt Cortado zijn Exchange Server uit met Nokia's IntelliSync Wireless E-mail.

Deze serversoftware regelt dat ook Symbian-telefoons (zoals die van Nokia en Sony Ericsson) via (mobiel) internet met een communicatieserver als Exchange kunnen synchroniseren.

Tot nu toe werd Nokia IntelliSync Wireless E-mail als (prijzig) softwarepakket aan grotere bedrijven verkocht. Cortado installeerde het echter op zijn eigen servers en verhuurt de functionaliteit nu ook aan kleine bedrijven of freelancers.

2 GB mailbox
Voor 19,98 per maand krijg je bij Cortado een mailbox van 2 GB die je met zowel je browser als met talloze typen Nokia en Sony Ericsson-telefoons (zie hier de lijst), alsmede met Outlook of Entourage (op de Mac) kunt uitlezen. Een gratis versie van laatstgenoemde mailclients mag je bij Cortado downloaden bij de start van je abonnement.

Met je computer en met je handheld kun je behalve de mail ook de agenda, de contactpersonen en de todo-lijst (automatisch) laten synchroniseren.

Domeinnaam
Helaas geeft Cortado nog geen heldere instructies voor het koppelen van een eigen domeinnaam aan het Cortado-mailaccount, zodat de mail naar jan@jansen.nl ook in de Cortado-mailbox van Jan Jansen wordt afgeleverd. Dat is volgens een woordvoerder niet al te moeilijk maar vergt een wijziging van de zogeheten 'MX-records' bij de hosting provider die ook je site en dus je domein in de lucht houdt. Daarna wordt alle mail automatisch doorgestuurd naar Cortado. Nogal specialistenwerk. Tot dat dit goed (en vooral helder) geregeld is, kun je ook je mail eenvoudig laten 'forwarden' (door je huidige provider) naar je Cortado-account.

Prijs: 19,98 per maand | Info: www.cortado.com | Info ondersteunde toestellen: www.cortado.com/index.php?s=235&lc=61&p=232