Specificaties en datum BlackBerry Priv bekend

Waarschijnlijk door een fout van BlackBerry zelf zijn de finale specificaties en releasedatum van BlackBerry's Android-toestel Priv naar buiten gekomen.

Op de webstore van BlackBerry was de Priv kort voor te bestellen, maar BlackBerry heeft de Priv inmiddels weer offline gehaald. Op de fora van CrackBerry zijn echter nog screenshots van de pre-order te bewonderen.

Specificaties

De Priv is een Android 5.1-toestel met slide-out keyboard en een 5.4-inch QHD dual-curved scherm met een resolutie van 2560 bij 1440. De smartphone draait op een Qualcomm Snapdragon 808 processor, heeft 3GB aan intern geheugen aan boord en 32GB voor opslag. Opslag is via sd uit te breiden tot 2TB. Achter zit een 18 megapixel camera met beeldstabilisatie, voor heb je de beschikking tot een 2 megapixel camera. Verder ondersteunt het toestel ac-wifi en quick charge 2.0.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel de pre-order alweer offline is gehaald, is de mogelijkheid dat de releasedatum wel aangehouden wordt voor de Priv. Deze ligt op 16 november. De Priv kost 749,- dollar.