Splashtop HD: Bestuur je pc vanaf een tablet

Je kent ongetwijfeld de remote desktop zoals die onder meer wordt aangeboden als onderdeel van Messenger, of via een saas-dienst. Eenzelfde optie is ook mogelijk in combinatie met een tablet (iPad of Android) met behulp van de app Splashtop HD. De nieuwste versie 2 van het pakket biedt een zeer snelle en gebruiksvriendelijke ervaring voor zowel je interne netwerk als internet.

De 'truc' die Splashtop gebruikt om een Windows-pc via zowel intern als extern (internet) netwerk te benaderen besrust op een centrale registratie van zowel client (de tablet) als streamer (Windowsmachine). Ingewikkeld gedoe met firewall-uitzonderingen is daarmee overbodig geworden.

Na installeren van de app op je tablet en de -gratis- streamer op de Windows-pc ben je al bijna helemaal klaar. Er dient alleen nog een gebruikersnaam en wachtwoord verzonnen te worden en na inloggen worden de pc's met streamersoftware automatisch herkend. Aanmelden is slechts een vingerdruk verwijderd en dankzij de hoge retinaresolutie van de iPad waarop wij de app bekeken ziet alles er gestoken scherp uit.

En ook onder de motorkap heeft Splashtop HD in versie 2 flink wat verbeteringen te bieden. Zo kan HD-video tot 30 frames per seconde gestreamd worden, maar ook games laten zich probleemloos spelen. Wil je onderweg beslist toegang wilt hebben tot specifieke Windows-applicaties op de kantoor-pc, dan is Splashtop de ideale hulp. Via gestures (gebaren) zijn typische muisacties te realiseren.

Met een - tijdelijk - prijskaartje van 1,59 euro is Splashtop HD een koopje. Bestaande gebruikers krijgen bovendien vooralsnog gratis toegang tot koppeling via internet. Normaalgesproken betaal je daar 7,99 euro op jaarbasis of 0,79 euro per maand voor.