Spotlight: Google Nexus 6P

Google is al lange tijd bezig met haar Nexus-lijn die uit zowel smartphones als tablets bestaat. Per apparaat wordt er een fabrikant uitgekozen die het mag maken en bij de Nexus 6P was het de beurt aan Huawei.

De Nexus 6P komt met een 5.7-inch 2K amoledscherm. Opvallend is dat het toestel ondanks de grote display met afmetingen van 159,3 x 77,8 x 7,3mm vrij klein blijft, aangezien er bijna geen randen aanwezig zijn. De casing is gemaakt van aeronautical-grade aluminium met een vingerafdrukscanner aan de achterkant. De smartphone komt in het zilver, zwart en wit.

Onder de motorkap

Aan de binnenkant vinden we een Snapdragon 810 Octa-core 64bit processor met 3GB aan ramgeheugen. Dat klinkt veel voor een smartphone, maar het lijkt de nieuwe standaard te worden. Zo komt de Oneplus 2, Sony Xperia M2 D2302 en de Huawei P8 ook met zoveel ram-geheugen. Het toestel komt daarnaast met 32, 64 of 128GB aan opslag. Overigens draait het toestel op Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste variant van het populaire operating system. De Nexus 6P van Huawei krijgt een vanaf prijs mee van 499 dollar.

Het toestel is inmiddels bij diverse webshops in Nederland te bestellen.

De Google Nexus 6P in het kort
[block] [list] [item] 5.7-inch 2K amoled-scherm [/item] [item]Het toestel heeft een Snapdragon 810 Octa-core 64bit processor met 3GB ram [/item] [item]Aan de voorkant zit een 8MP camera, aan de achterkant een 12.3MP camera [/item] [item] De accu heeft binnen tien minuten genoeg stroom voor zeven uur gebruik [/item] [item] Vingerafdrukscanner aan de achterkant [/item] [/list] [/block]