Spotlight: HP Chromebook 14

De Chromebook is terug en lijkt elke keer weer sterker terug te komen. Bleef men voorheen massaal weg van deze goedkope notebooks, inmiddels lijkt het apparaat niet meer weg te denken en heeft elke fabrikant tenminste een Chromebook in zijn portfolio. Ook HP vernieuwt haar Chromebook-lijn met de HP Chromebook 14.

De nieuwe Chromebook van HP komt in twee kleuren, Turbo Silver en Sky Blue. Het apparaat weegt 1,7 kg en is 17,8 millimeter dun met een batterijduur tot ruim 9 uur. De notebook is voorzien van een hd-scherm en een Intel Celeron N2840-cpu. Wat opslag betreft moet je uiteraard bij Google zij n, die 100GB gratis opslagruimte aanbiedt. Qua poorten heb je een usb 3.0-poort, twee usb-2.0 poorten en een multi-format SD slot tot je beschikking. De usb 3.0-poort is daarnaast always on, dus kun je eventueel devices opladen wanneer je de Chromebook niet gebruikt.

Mkb

Interessant is dat HP met deze Chromebook ook mikt op het mkb. Deze variant, de Chromebook 14 G4, wordt geleverd met ingebouwde functies zoals multi-laags beveiliging, console-based management, uitgebreide virtualisatie en vpn-connectiviteit voor werkplekken. Dit is daarnaast de eerste Chromebook die geschikt is voor Citrix Receiver 1.8 voor Chrome. Hiermee heb je beveiligde toegang tot applicaties, desktops en data. Daarnaast kunnen mkb’ers naast Google Drive cloudopslag ook gebruikmaken van tot 32 GB eMMC intern geheugen voor het opslaan van documenten en videobestanden.

Spotlight: HP Chromebook 14
De Chromebook komt iedere keer weer sterker terug.