Spotlight: Microsoft Surface Book

De geruchten gingen al langer rond dat Microsoft iets van plan was met haar Surface-lijn. In oktober deed het bedrijf uit de doeken waar het mee bezig was. De Surface-lijn krijgt er een notebook bij in de vorm van de Surface Book.

De Surface Book is een krachtige, highperformance laptop met een accurate pen- en touchondersteuning. Het apparaat heeft een 13.5-inch scherm met hoogcontrast- en 267 dpi-weergave. De Surface Book draait op een IntelCore i5- of i7-processor met 8 of 16GB aan ram-geheugen. Qua opslag kun je kiezen uit een 128, 256, 512GB of 1TB ssd. Het is een interessante zet van Microsoft, omdat dit echt gepositioneerd wordt om te concurreren met de Apple MacBook. Een vervanger van de Surface-tablet is het immers niet, gezien het feit dat Microsoft met de Surface Book ook de Surface Pro 4 presenteerde. De vormfactor van het device, met een scharnieren ophanging die keyboard en display verbinden, hint dan ook echt meer naar een notebook dan tablet of zelfs hybrid, hoewel het natuurlijk wel het laatste is gezien het los te koppelen keyboard.

De startprijs van de Surface Book ligt met 1499 dollar behoorlijk hoog. Of we de Surface Book in Nederland tegemoet kunnen zien, is nog steeds niet duidelijk. Vooralsnog verschijnt het apparaat alleen in de VS en in Canada.

Spotlight: Microsoft Surface Book
Krachtig, high-performance notebook.