Spotlight: OnePlus X

Tijdens een eigen evenement in oktober presenteerde het Chinese OnePlus een nieuwe smartphone, de OnePlus X. Hoewel het de nieuwste smartphone is van het bedrijf, valt deze qua specs onder haar vorige model, de OnePlus 2. Daarmee is de smartphone ook een stuk goedkoper.

De OnePlus X is een smartphone met 5-inch display en een resolutie van 1920 bij 1080. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant is de behuizing voorzien van Gorilla Glass, met aan de zijkant een metalen strip. Nieuw is het AMOLED-paneel dat gebruikt is voor het display, wat de eerste keer is voor een OnePlus-toestel.De smartphone draait op een Snapdragon 801 quadcore-cpu van 2,3 GHz en 3GB aan intern geheugen. Wat opslag betreft moet je het doen met 16GB, maar dit is via een MicroSD-kaart uit te breiden naar 128GB. Het besturingssysteem is Android 5.1.1 voorzien van OnePlus' eigen skin Oxygen OS. Verder ondersteunt de OnePlus X 4G.

Achterop het toestel bevindt zich een 13 megapixelcamera, aan de voorkant een van 8 megapixels. Verder vinden we aan de zijkant een schakelaar om notificaties aan te passen zoals op de OnePlus 2. In plaats van een usb type-c-poort die je op de OnePlus 2 vindt, moet je het hier doen met een 'gewone' micro-usb-aansluiting.

De OnePlus X komt in twee varianten, een gewone variant en een met een keramische achterkant. De gewone variant kost 339 euro, de keramische variant 369 euro. Zoals voorgaande OnePlustoestellen verloopt verkrijgbaarheid via invites.

Kijk op de website van OnePlus voor meer informatie.

Spotlight: OnePlus X
De nieuwste smartphone van OnePlus