Spy Sweeper 4.5 eerste met certificaat

Niet virussen, maar vooral spyware, vergalt tegenwoordig het plezier van de internetgebruiker. Beveiligingsinstituut West Coast Labs hanteert daarom sinds kort een benchmark voor spywarejagers. Spy Sweeper is de eerste die een certificaat verdient, als effectieve bestrijder.

Er zijn genoeg specifieke anti-spywarepakketten. Wij kennen al het Engelstalige Microsoft Antispyware, medio februari in een tweede versie beschikbaar gekomen als 'Windows Defender'. Nog altijd in de ontwikkelfase en daarom voorlopig gratis te downloaden door 'legitieme' Windows-gebruikers.

Experts
Spy Sweeper editie 4.5, nu dus bekroond met een 'Checkmark'-logo door de onafhankelijke experts van West Coast Labs, is daarentegen al enige tijd in een uitontwikkelde (Nederlandstalige) versie beschikbaar. WINMAG heeft de desktop-versie enige tijd op de redactiecomputers laten draaien en vindt het vooral een gebruiksvriendelijk pakket. Met heldere tabgebaseerde menu's en een schedule-functie. Er is ook een netwerkversie, met speciale serversoftware.

Blokkeren
Anders dan veel concurrenten kan Spy Sweeper niet alleen scannen naar bedreigingen, maar ook direct blokkeren zodra ze pc willen binnendringen. Tot de herkende bedreigingen behoren backdoors, downloaders, keyloggers en phising mail-acitiviteiten. Ook de nieuwe 'rootkits' worden opgespoord.

Prijs: 25,-- (excl. btw) | Info: www.webroot.com/nl