Stappenplan voor een topsite

Of je nu je bedrijf start of er al een hebt, een website is een absolute voorwaarde voor succes. Een website is snel gemaakt, maar bij een doeltreffende website komt nog heel wat kijken. Bewaar het overzicht met vier eenvoudige stappen.


Over de auteur

Internetspecialist Theo Bakker (38 jaar) ontwikkelt ruim tien jaar websites. Tot zijn opdrachtgevers behoren de Kunstconnectie, Byte en HipperFashion. Zijn specialismen zijn internetmarketing, zoekmachine-optimalisatie en internetprojectmanagement. Bakker houdt kantoor in Amsterdam. Op internet onderhoudt hij een weblog en informatieve site op www.whelp.nl

NB: in WINMAG Pro 4/2008 stond bijstaande workshop ook, met enige typo's, een verkeerde leeftijd van de auteur en nog wat zaken.Excuses daarvoor.

Het stappenplan van webspecialist Theo Bakker in vogelvlucht:

1 Plannen
Bereid je voor op de verschillende aspecten van de website. Ga nog niets concreet maken, maar bedenk wat je wilt, voor wie je dit wilt en hoe je dat gaat bereiken.

2 Uitvoeren
Voer je plan uit. De afspraken met je leveranciers zijn gemaakt en het is nu zaak de verschillende plannen te verwezenlijken.

3 Controleren
Gefeliciteerd! Je site is nu online! Het komt er nu op aan om te controleren of dat wat je gepland hebt ook het gewenste effect heeft.

4 Reageren
Het kan natuurlijk zijn dat uit je controles blijkt dat er je site verbetering vatbaar is. Vandaar dat je in deze fase je actief bezig houdt met het onderhoud aan je site, search engine optimization (SEO), nieuwe wensen en functionaliteiten, workflow-automatisering, etc.

Tip: Van papier leest dit uitgebreide stappenplan wel zo prettig. Zie het knopje 'Printbare versie' boven dit artikel.