Starleaf

Elke organisatie is gebaat bij goede communicatie, maar daar moet wel het goede platform beschikbaar voor zijn. StarLeaf biedt dit met Breeze, waarbij cloud software flexibel geïntegreerd wordt met hardware tot een op maat gemaakte oplossing voor elke organisatie.

Met een StarLeaf-account kun je altijd en overal een videoconference opzetten. Dit werkt via een online portal van StarLeaf. Op deze portal vind je je adressenbestand, kun je een conference en meeting rooms opzetten en jouw profi el beheren. Het opzetten van een conference gaat bijzonder gemakkelijk. Maak een nieuwe conference aan, geef deze een logische titel en beschrijving, en vul de e-mailadressen van de deelnemers in.

Conferencing zelf gaat via StarLeaf Breeze, gratis te gebruiken software wanneer je een StarLeaf-account hebt. Deze software ziet er mooi uit, maar nog belangrijker: het is bijzonder prettig in gebruik. De interface is logisch en opgeruimd, terwijl je geen functies mist. Aan de linkerkant van het scherm vind je de conferences waar je voor uitgenodigd bent en je contactpersonen, in het midden vind je een dialer. Op de dialer vind je ook een grote knop waar je je status kunt wijzigen naar afwezig of eventueel binnenkomende gesprekken kunt doorschakelen.

Opvallend is de kwaliteit van de video en het geluid. De software detecteert automatisch hoeveel bandbreedte je tot je beschikking hebt en past hier de kwaliteit op aan. Zo zit je dus nooit met irritant gestotter of vertraging in een conference. Bovendien is het kwaliteitsniveau van geluid van een orde die we alleen bij zware dedicated conference-systemen zijn tegengekomen. StarLeaf heeft dat bijzonder goed voor elkaar. De software is breed in te zetten met als hub de StarLeaf Cloud. In feite kan elk type infrastructuur hier een verbinding mee maken. Niet alleen via pc of mac met behulp van de Breeze-software, ook wanneer je een bestaande PBX of conferencing-systeem in je organisatie gebruikt, is de software te gebruiken. Hiervoor biedt StarLeaf een Border Controller die je integreert in je bestaande infrastructuur.

Prijs: op aanvraag
Info: starleaf.com

MKB Best Choice 2015