Start-up SEO Provider host websites in seo-geoptimaliseerde omgeving

Europa kent vele grote en kleine webhostingbedrijven die ervoor kunnen zorgen dat een webshop 'online' staat en blijft. Het vandaag gelanceerde SEO Provider gaat een paar stappen verder; zij zijn gespecialiseerd in hosting die zorgt voor een goede basis voor een hoge score in Google.

De hosting van SEO Provider heeft niet alleen als doel websites in de lucht te houden, het haalt ook zoveel mogelijk technische beperkingen en drempels voor zoekmachines weg. Dat doet het bedrijf door aan de ene kant te zorgen voor een snelle, responsieve webserver, speciale cachingtechnieken en een geoptimaliseerde hostingomgeving.

Structuur en semantiek

SEO Provider biedt zijn klanten daarnaast diverse mogelijkheden voor verdere technische seo-optimalisaties. Denk daarbij aan onder andere het verbeteren van de technische structuur en semantiek van een website en het optimaliseren van de webcode.

Drie pakketten

Het dienstenaanbod van SEO Provider is ingedeeld in drie pakketten. MKB Basis biedt de hosting op het geoptimaliseerde SEO-platform. MKB Geavanceerd biedt daarbovenop allerlei extra technische seo-voorzieningen. De meest verregaande vorm is MKB Maatwerk, waarbij in samenspraak met de klant een compleet actieplan wordt opgesteld voor technische seo-optimalisatie. Dankzij business partners van SEO Provider kunnen zij ook contentoptimalisatie en SEA (zoekmachinemarketing) via hen aanbieden.

Doelgroep

SEO Provider richt zich op organisaties in het mkb voor wie hun website een belangrijke inkomstenbron is. 'Daar vallen natuurlijk webshops onder, maar vergeet niet dat het voor vrijwel alle zakelijke dienstverleners een goede zaak is als ze hoog in Google staan. Zeker wanneer je als bedrijf in een markt opereert met veel concurrenten. We leven in een aandachteconomie, terwijl aan de andere kant iedereen worstelt met een overload aan informatie. In een dergelijk umfeld is doen wat de rest doet natuurlijk dodelijk. SEO Provider kan dan mede het verschil maken.'

Filosofie

'Een beetje SEO bestaat niet', zo omschrijft Jan-Willem, een van de oprichters van het bedrijf, de filosofie rondom SEO Provider. 'Seo moet goed zijn vanaf de basis, en dat begint bij een seo-geoptimaliseerde hosting. Vanaf daar kun je verder kijken. We geloven niet dat het zin heeft om bijvoorbeeld content te optimaliseren als je je bezoekers en ook zoekmachines een trage, technisch ontoegankelijke website voorschotelt. Pas als de basis goed is, kun je verder kijken. Wij zijn in Europa de eerste partij die zich in die seo-basis gespecialiseerd heeft.'

Meer informatie over SEO Provider vind je op de website: www.seoprovider.nl.