Steve Jobs presenteert de iPad 2

Steve Jobs heeft tijdens een presentatie in San Francisco de iPad 2 gepresenteerd. De nieuwe tablet heeft onder meer een 1 GHz dual core-processor en twee cameras aan boord.

 Aan de buitenkant ziet de iPad 2 er iets anders uit dan zijn voorganger. Zo is de nieuwe iPad dunner dan het huidige model (8,8 mm in plaats van 13,4 mm) en lichter (590 gram in plaats van 680 gram).

De iPad 2 heeft een camera aan zowel de voor- als de achterzijde. Eveneens een nieuwe toevoeging is de hdmi-poort. De schermgrootte is hetzelfde gebleven (9,7-inch), evenals de resolutie.

De nieuwe tablet van Apple zal vanaf 11 maart te koop zijn in de Verenigde Staten, Nederland en België volgen op 25 maart. Opmerkelijk is dat de nieuwe iPad hetzelfde zal kosten als het oude model:  de goedkoopste versie van 16 GB met wifi zal 499 euro kosten, de duurste met 64 GB en wifi en 3G 799 euro. De iPad zal meteen in het zwart en het wit verkrijgbaar zijn.


Eveneens opmerkelijk is dat Steve Jobs de presentatie van de iPad 2 op zich heeft genomen. Sinds januari is de Apple-topman met ziekteverlof. ‘We hebben een hele tijd gewerkt aan dit product en dit wou ik gewoon niet missen’, aldus Jobs.


Update 03-03-11 9:08 - Engadget heeft als een van de eerste een hands-on video gemaakt. Het filmpje laat goed de snelheidswinst zien die de iPad 2 boekt ten opzichte van zijn voorganger.


Bron: Engadget