Storage-markt aangevoerd door HPE

Hewlett Packard Enterprise en Dell zijn de twee aanvoerders in de lijst van meest gebruikte storage-oplossingen. Dit blijkt uit een analyse van marktonderzoeker Computer Profile.

Oplossingen HPE het vaakst gebruikt

In de analyse van Computer Profile gaat HP Enterprise (HPE) aan kop in het aantal gebruikte storage-oplossingen. Voor de analyse zijn interviews gehouden met 2600 IT-verantwoordelijken van bedrijfsvestigingen met vijftig of meer werknemers in de Benelux.

In het totaal aan oplossingen, waarin NAS-, SAN- en DAS-oplossingen zijn meegenomen, neemt HPE een marktaandeel in van bijna 32 procent. Ter vergelijking, de nummer twee op de lijst, Dell, neemt een totaalaandeel van zestien procent in. Dit maakt HPE verreweg de grootste partij op het gebied van storage.

Niet HPE maar Taiwan de grootste op NAS-gebied

Hoewel HPE binnen elk onderzochte bedrijfsgrootte (het publieke domein, multinationals, lokale enterprises en middelgrote bedrijven) de meeste SAN-oplossingen levert en ook 61,4 procent van de ondervraagde bedrijven van tape-oplossingen voorziet, moet het bedrijf wel twee Taiwanese bedrijven voor zich dulden op NAS-gebied. QNAP levert de meeste systemen met een aandeel van 20,6 procent, vlak daarna gevolgd door Synology, die 19,6 procent van de systemen levert. Daarna komt HPE, met een aandeel van negentien procent.

Voor meer informatie over Computer Profile en hun analyses bezoek je de officiƫle website.

Storage-markt aangevoerd door HP Enterprise
HP Enterprise is over het gemiddelde genomen verreweg de grootste waar het gaat om leveren van storage-oplossingen.