Strato met eenvoudige webwinkel voor starters

Voorde startende webondernemer, die zijn webwinkeltje doorgaans vanuit de huiskamerbestiert, is het opzetten van een virtuele shop niet eenvoudig. De internationale internetprovider Strato ruikt kansen en lanceert volgende maand zijn gebruiksvriendelijke webwinkel-diensten in Nederland.

Steeds meer mensen verdienen er een flink deel van hun dagelijks brood mee: het (door)verkopen van allerlei waren via het web. Doorgaans gebruiken deze kleine webhandelaren sites als eBay, Marktplaats en Speurders alsverkoopplatform. Gemakkelijk, maar er kleven ook nadelen aan. Van je omzet moet je een deel afstaan, om maar iets te noemen.

Eigen webwinkel
Een alternatief is het opzetten van een eigen webwinkel. Maar juist dat is niet altijd een gemakkelijk. Het vergt toch

Weblinks

www.strato.nl www.strato.de/shops/index.html

enige kennis van het opzetten en onderhouden van een website.De van oorsprong Duitse providerStrato is in dat gat gesprongen: het biedt compete webwinkels aan als 'hosted service'. Nu al in Duitsland beschikbaar, maar over een maand kun je ook inNederland van de dienst gebruik maken.

Juiste moment

Het lijkt erop dat Strato op een gunstig moment in de webwinkel-markt stapt. De omzet van de thuiswinkelbranche groeit op dit moment harder dan die van de traditionele retail-kanalen. Ook het aantal (kleine) webwinkels is de afgelopen tijd explosief gegroeid, zo signaleerde de Kamer van Koophandel. Waren er in 2001 nog 110 ondernemers met een eigen internetwinkel,begin vorig jaar waren dat er al 5100.