Strato start met MultiServer

Strato presenteert MultiServer, een serversysteem dat vooraf is verdeeld in meerdere virtuele servers. Volgens het hostingbedrijf is de oplossing met name geschikt als veelzijdige test- en productieomgeving.

MultiServer bestaat uit één of meerdere fysieke, dedicated Linux-servers met daarop meerdere virtuele machines op basis van Xen-technologie. De virtuele servers zijn verder 'kaal' en te voorzien van een besturingssysteem naar keuze.

Op iedere dedicated server kunnen maximaal acht virtuele servers tegelijkertijd draaien met ieder hun eigen ip-adres en root-toegang. Verder kun je vier tot 32 virtuele servers per MultiServer opzetten als standby-server.

De servers zijn volgens Strato met een druk op de knop te klonen. Dankzij het '100% Backup Control' vindt automatische backup van de afzonderlijke virtuele servers plaats naar de datacenters van Strato.

Een MultiServer is beschikbaar in drie smaken, vanaf 39 euro per maand. Eventueel kun je een dedicated server voorzien van ssd-schijf, voor snellere prestaties. Tot en met 31 januari betaal je de eerste drie maanden minder. Een volledig overzicht van de varianten en aanbiedingen vind je op de website van Strato.