Surface Pro van Microsoft komt naar Nederland

Het heeft even geduurd, maar ook in Nederland kunnen we binnenkort met de Microsoft Surface Pro-tablet aan de slag. In mei zal de tablet van Microsoft hier verkrijgbaar zijn.

De Microsoft Surface RT is sinds het begin dit jaar al verkrijgbaar in Nederland, maar rondom de Surface Pro bleef het maar angstvallig stil. Microsoft heeft de stilte nu doorbroken en kondigt aan dat in mei meerdere landen voorzien worden van de tablet. Een preciezere datum dan 'voor het einde van mei' heeft Microsoft nog niet gegeven, die volgt nog.

Anders dan de RT-versie van de tablet, kan de Surface Pro wel alle Windows-software draaien dankzij de aanwezige Intel Core i5-processor. Handig als je graag je vertrouwde software wilt draaien op je tablet en niet enkel afhankelijk wilt zijn van apps in de Windows Store.

Op het moment is de Surface Pro enkel verkrijgbaar in China, Canada en de Verenigde Staten. Voor het einde van mei volgt naast Nederland onder andere ook Belgiƫ, Duitsland en Frankrijk.

De Surface Pro komt in twee varianten, een met 64GB opslag en een variant met 128 GB opslag. Exacte prijzen en waar de tablet te koop zal zijn is verder nog niet bekend. Net als de releasedatum zullen ook deze nog volgen.

De Microsoft Surface Pro komt naar Nederland
We hebben er even op moeten wachten, maar ook in Nederland kunnen we binnenkort aan de slag met de Pro-versie van de Surface.