Symantec introduceert 2007-editie virusjager

Eigenlijk geen nieuws: Symantec lanceert elke herfst een nieuwe generatie virusscanner. Maar iedere jaargang bevat de software wel nieuwe features. Zo ook Norton AntiVirus 2007 en zijn uitgebreide broer, Norton Internet Security 2007. Volgens Symantec maakt deze haastige patches overbodig.

Norton AntiVirus 2007 biedt, volgens Symantec, consumenten geavanceerde beveiliging tegen virussen, spyware en andere internetrisico's. Norton Internet Security 2007 is de uitgebreide versie van de software, met nieuwe technieken tegen phishing (via mail hengelen naar persoonlijke gegevens), een verbeterde firewall en bescherming tegen kwetsbaarheden in software.

Norton AntiVirus 2007
Internetbedreigingen veranderen onder meer doordat virusmakers in snel tempo varianten van bestaande kwaadaardige code maken in plaats van dat ze gehele nieuwe bedreigingen ontwikkelen. Norton AntiVirus 2007 haakt in op deze ontwikkeling met een nieuwe technologie waarmee aanvallen van complete worm- en virusfamilies kunnen worden geblokkeerd zonder dat voor elke nieuwe bedreiging een afzonderlijke signatuur nodig is.

Ook de detectie van zogeheten 'rootkits' is verbeterd, illegaal of commercieel verspreide 'spyware' die op laag systeemniveau opereert en daarom vaak ongemerkt kan opereren. Sony kwam vorig jaar in het nieuws omdat het een rootkit meeleverde op muziek-cd's. Deze was bedoeld om (stiekem) het illegaal kopiren door gebruikers in kaart te brengen, maar zet tevens de deur open voor hackers. Inmiddels heeft Sony een grote terugroepactie achter de rug voor deze ongevraagde 'malware'.

De verbeterde systeemscan van Norton AntiVirus gebruikt daarbij minder resources als het op de achtergrond het systeem checkt.