Symantec lanceert veiligheidscheck voor mkb'ers

Met de nieuwe Symantec Small Business Check-up kunnen mkb'ers hun bedrijf gratis laten 'testen' op zwakke plekke in de it-beveiliging. Symantec wil hiermee 'kleine bedrijven uitdagen hun beveiliging te meten aan andere organisaties'.

De test bestaat uit een online vragenlijst. Kleine bedrijven kunnen zichzelf hiermee meten aan de resultaten van zevenhonderd kleine bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met de vergelijking kunnen deelnemers hun relatieve kwetsbaarheden ten opzichte van gegevensrisico’s toetsen en informatie over hun eigen omgeving toevoegen aan de applicatie.

Symantec geeft daarna een analyse van eventuele inconsistenties of hiaten die blootstelling van de gegevens kunnen veroorzaken.

'Serieuze kwetsbaarheden'

De Symantec Small Business Check-up heeft volgens de fabrikant aangetoond dat kleinere bedrijven een aantal serieuze kwetsbaarheden delen. Zo zouden ze net zo vatbaar voor informatierisico's zijn als grote bedrijven. Ook zou tachtig procent van de kleine bedrijven een middelgrote tot grote gevoeligheid voor risico's hebben. Veertig procent is niet op de hoogte van de effectiviteit van de gebruikte backupmethode.