'Symbian Foundation bijna failliet'

The Symbian Foundation, de stichting achter het mobiele besturingssysteem, zit aan de financile afgrond. De stichting zou financieel compleet afhankelijk zijn geworden van Nokia. Dat meldt de Britse it-nieuwssite The Register.

Volgens The Symbian Foundation bekijkt de stichting momenteel wat de strategie voor de komende tijd zal worden. Er zijn daarover nog geen beslissingen genomen, zo meldt de Britse website.

De stichting reageerde hiermee op geruchten die volgden na het plotselinge vertrek van directeur Lee Williams, die om 'persoonlijke redenen' was opgestapt. Financieel directeur Tim Holbrow neemt zijn functie tijdelijk over. Volgens de bron in The Register zou deze aangesteld zijn om de activiteiten van The Symbian Foundation langzaam maar zeker af te bouwen.

Het gaat niet zo best met Symbian. Samsung kondigde eerder al aan de stichting niet meer te ondersteunen. Ook Sony Ericsson maakte eerder bekend geen toestellen meer uit te brengen met het besturingssysteem. Nokia ondersteunt het systeem nog wel, maar gaf recentelijk aan flink te willen bezuinigen.