Synology brengt DiskStation Manager 5.1 uit

Synology heeft de definitieve versie van DiskStation Manager (DSM) 5.1 vrijgegeven. Dit is de nieuwste versie van het besturingssysteem van het bedrijf voor NAS-servers. DSM 5.1 heeft allerlei nieuwe en verbeterde mogelijkheden meegekregen.

Beveiliging

Bij de laatste versie van DSM 5.1 krijg je onder andere uitgebreide beveiligingsmaatregelen. Security Advisor analyseert de systeeminstellingen, de sterkte van wachtwoorden en de netwerkconfiguratie. Ook verwijdert deze tool bekende malware en AppArmor blokkeert kwaadaardige programma's, zodat ze geen toegang hebben tot systeembronnen. Softwarepakketten krijgen de mogelijkheid om ze te voorzien van een digitale handtekening, zodat aangepaste executables niet kunnen worden gebruikt.

Proxy Server

De Proxy Server maakt sneller internet mogelijk en tegelijkertijd wordt het netwerk beveiligd via verschillende buffering-, filtering- en authenticatietechnieken. De FileStation kan op afstand verbinding maken met een FTP- of WebDAV-server. Gebruikers kunnen met de nieuwe CardDAV-server contactinformatie centraal opslaan op hun DiskStation en deze gegevens synchroniseren met al hun apparaten.

Synchronisatie

Alle data kan gesynchroniseerd worden met meer publieke cloud providers, zoals OneDrive, Box en hubiC. De Cloud Sync en alle Cloud Station clients ondersteunen nu selectieve synchronisatie, waarmee je precies kunt bepalen welke folders, bestandstypen en bestandsgrootten worden gesynchroniseerd. Ook kun je back-ups maken naar meer publieke clouddiensten, Microsoft Azure, SFR en hicloud.

SSD

De introductie van NFS Full File Clone en NFS Reserve Space zorgt voor een grote verbetering van de prestaties en efficiency van de opslag voor virtuele machines. De SSD reading cache is mogelijk met slechts één disk, waarmee de kosten lager worden. De verbeterde gebruikersinterface en nieuwe Hit Rate-functie stroomlijnen het monitoren en beheren van de SSD cache voor lagere kosten.

Overige opties

Je kunt nu digitale aantekeningen en complete notitieboeken creëren, delen en synchroniseren via een webbrowser of een mobiel toestel. Met de Video Station, Photo Station, Audio Station en de bijbehorende mobiele apps heb je beschikking over een smart search-functie en geavanceerde filtermogelijkheden. Ook is het makkelijker geworden om content te delen.