Synology brengt RackStation RS411 uit

Synology heeft de RackStation RS411 uitgebracht, een nas-server die bedrijven tot 12 TB aan opslagcapaciteit levert. Het apparaat moet gebruikers een hoge beschikbaarheid en veilige bestandsuitwisseling bieden, aldus Synology.

De RS411 beschikt over een dubbele lan-aansluiting met ondersteuning voor een zogenoemde failover, waarmee bij het wegvallen van de ene verbinding wordt overgeschakeld op de andere. Daarnaast zijn  de schijfstations hot-swappable, zodat je uptime volgens Synology gegarandeerd is.

De server is daarnaast uitgerust met een 1,6 GHz-processor en een 256 KB ddr3-geheugen. Dit moet een maximale leessnelheid van 107,75 MB/s  opleveren en een maximale schrijfsnelheid van 47,71 MB/s. Volgens Synology heeft de RS411 in gebruik een stroomverbruik van 53 watt.


Virtueel

De RS411 is te gebruiken in combinatie met de virtualisatieoplossingen VMware vSphere, Microsoft Hyper-V en Citrix XenServer, en kan direct opgenomen worden in een bestaande san-infrastructuur. Het apparaat ondersteunt ook virtuele opslag via iSCSI.

Uiteraard komt ook de RackStation RS411 met Synology DiskStation Manager 3.0 als besturingssysteem. De nas-server is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 580 euro exclusief btw.