Synology DiskStation DS1515 nu verkrijgbaar

Voor kwaliteit en betrouwbaarheid wat opslag betreft is Synology één van de klinkende namen. Het Taiwanese bedrijf introduceert met regelmaat nieuwe nas-modellen, en de 5-bay-tellende DS1515 is de nieuwste telg in de DiskStation-range.

De nas draait op een Quad-core-processor, geklokt op 1.4 GHz. Deze wordt standaard geleverd met 2GB aan intern geheugen. Dat levert gemiddelde lees- en schrijfsnelheden op van respectievelijk 403,77 MB/s en 421,85 MB/s. Met dit soort snelheden kunnen we wel spreken van een echte multitasker binnen elke organisatie met honger naar veel opslag.

Betrouwbaar

Elke organisatie vindt betrouwbaarheid en continuïteit belangrijk. Daarom komt de nas met vier 1GbE lan-poorten. Dit verzekert je van constante doorvoer, ook wanneer er een verbinding wegvalt. Dan neemt een andere poort de doorvoer over. En dankzij link-aggregatie kunnen de poorten gecombineerd worden waardoor er snelheden die ver boven een enkele poort liggen gehaald worden. Interessante feature om continuïteit te garanderen is, wat Synology noemt, de 'heartbeat'. Dit betekent in feite twee DS1515-nassen, waarbij één nas fungeert als actieve nas, en de andere nas als passief. De passieve nas spiegelt de actieve nas en mocht de actieve nas uitvallen om wat voor reden dan ook, dan neemt de passieve nas de taken moeiteloos over.

Schaalbaar

Met vijf bays kom je een heel eind, maar mocht je organisatie toch groeien of verwacht je te gaan groeien, dan kun je de DS1515 uitbreiden via de DX513 expansion units van Synology, waardoor je een totaal van vijftien schijven tot je beschikking kunt hebben. Ook heb je de beschikking tot twee usb 3.0-poorten waarop je externe opslag kunt aansluiten.

Flexibel

De nas is verder in te zetten zoals jij wilt en in te richten zoals jij wilt. Gebruik de nas naast opslag als website-, proxy-, mail- of vpn-server bijvoorbeeld. Of zet de nas in als middelpunt in jouw video securitysysteem. Ook als cloudserver doet de DS1515 goed zijn ding, waarbij Synology's Cloud Station-pakket ervoor zorgt dat je moeiteloos bestanden kunt syncen en delen over meerdere devices. Dit is allemaal centraal te managen en te beveiligen via encryptie. Beheer van de nas is verder zeer gemakkelijk dankzij Disk Station Manager OS 5.1, waarmee de nas standaard geleverd wordt.

De nas is nu verkrijgbaar met een adviesprijs van 535 euro (excl. BTW). Kijk voor meer informatie op de officiële productpagina van Synology

Synology DiskStation DS1515
Een veelzijdige en schaalbare 5-bays-tellende nas.