Synology DiskStation DS215+

De DiskStation DS215+ 2-bay nas heeft een 1,4GHz dualcore processor aan boord met 1GB aan intern geheugen. Hierdoor heeft het apparaat een leessnelheid van 209 MB/s en een schrijfsnelheid van 139 MB/s, altijd genoeg voor wat je wilt doen. Daarnaast zorgt de link-aggregatie van de twee lanpoorten ervoor dat je altijd een goede netwerkservice hebt, zelfs als één van de poorten uitvalt.

Door Adaptive Load Balancing toe te voegen laat de DS215+ je gebruik maken van failover en load balancing, zonder een dure switch. De nas-drives zijn hot swappable en dankzij de failover-ondersteuning van de lan-poorten is continuïteit gegarandeerd. Bovendien worden ook active-standby, 802.3ad dynamic en Balanced XOR ondersteund.

Een interessante toevoeging is de encryptie-engine. Die zorgt ervoor dat de processor niet belast wordt met de encryptie van door te voeren data, waardoor deze ruimte heeft voor andere taken. Hierdoor zijn de schrijf- en leessnelheden tot twee keer sneller dan zijn voorganger. Wil je gebruik maken van een ander extern opslagapparaat? Dankzij de usb 3.0-poorten gaat dit sneller dan ooit en kost het je ook minder energie. Het apparaat maakt gebruik van een file center die zowel Windows als Mac en Linux ondersteunt en je bestanden in de juiste map laat slepen. Met de filters kun je je documenten gemakkelijk terugvinden en dankzij ftp en e-mailclients kun je deze gemakkelijk delen en organiseren via een webapplicatie.

Voor mobiele devices is er een applicatie aanwezig, zodat jij altijd en overal bij je data kunt. Voordeel is dat deze applicaties versleuteld zijn, zodat dit ook nog eens veilig gebeurt. Daarnaast wordt je data veilig gehouden door antivirussoftware, AES 256-bit encryptie, twee-staps verificatie en betrouwbaarheidsniveaus. Als klap op de vuurpijl is de DS215+ energiezuinig en vriendelijk voor het milieu, dankzij onder meer de mogelijkheid om de stroomtoevoer aan en uit te laten zetten op bepaalde tijden.

In het kort

  • Drives zijn hot swappable
  • Dankzij link-aggregatie en failover-ondersteuning altijd goede netwerkservice
  • Milieuvriendelijk
  • Ook via internet en applicatie te bereiken met versleutelde verbinding
Prijs: €275,-  (excl. btw)
Info: synology.com
MKB Proof 2015