Synology DS214+

Synology introduceerde dit jaar de opvolger van hun populaire DS213+ nas. Dit netwerkopslagapparaat twee hot-swappable sleuven, voor een maximale opslagcapaciteit van 8 TB. Grote verschil: deze uitvoering is flink sneller dan zijn voorganger.

De lees- en schrijfprestaties komen zelfs op het niveau van zijn honderd euro duurdere tegenhanger, de DS713+. Sterker nog, op sommige vlakken presteert dit apparaat nog net even wat beter. Dat komt voornamelijk door een nieuwe arm-processor, geklokt op 1,3 Ghz. Over het algemeen liggen de maximumsnelheden op een indrukwekkende 200 MB/sec (lezen) en 150 MB/sec (schrijven).

Niet alleen de datasnelheid is indrukwekkend, ook reageert de machine erg snel tijdens multitasking-operaties in Synology Disk Manager 4.3. De nas beschikt bovendien over twee ethernetaansluitingen, voor zowel failover als een verhoogde doorvoersnelheid.

Verder is het een machine met de kenmerken waarmee Synology groot is geworden. De bouwkwaliteit is onberispelijk. En vooral: Disk Station Manager geldt nog steeds als een toonaangevend nas-besturingsssyteem met een ruime selectie apps. Aardig detail: het hot-swappen van disks gaat net even gebruiksvriendelijker,, dankzij een nieuw ontwerp voor de sledes zijn harde schijven volledig zonder aanvullend gereedschap te vervangen.

Prijs: € 319,- (incl. btw)
Info: www.synology.com

MKB Best Choice 2013