Synology introduceert DS1511+ nas-server

Synology poept de afgelopen weken behoorlijk wat nieuwe nas-sersvers uit. Laatste aanwinst is de DS1511+, bedoeld voor mkb'ers met behoefte aan veel centrale opslagruimte en hoge snelheid.

De DS1511+ biedt plaats aan vijf harde schijven, met een maximale capaciteit van 3TB per harde schijf. Dit kan met behulp van twee Synology DX510 uitbreidingsunits vergroot worden tot vijftien harde schijven, voor een maximale opslagcapaciteit van 45TB.

Doordat meerdere netwerkpoorten met elkaar gekoppeld kunnen worden, biedt de DS1511+ volgens de fabrikant een maximale leessnelheid van 197 MB/seconde en een schrijfsnelheid van 165MB/seconde (RAID 5 in een Windows-omgeving).

Standaard wordt de DS1511+ geleverd met 1GB RAM, welke uitbreidbaar is tot 3 GB. Kloppend hart is een 1,8GHz dual-core processor, welke in bedrijf 68 watt verbruiikt. Dankzij de mogelijkheid om het systeem volgens meerdere klokschema’s automatisch in en uit te schakelen, Wake-on-LAN/WAN en een slaapstand voor de harde schijven, kunnen het stroomverbruik en de energiekosten nog verder worden teruggebracht.

De DS1511+ is, zoals alle nieuwe Synology-servers, voorzien van het besturingssysteem Synology DiskStation Manager 3.0 (DSM 3.0). Dankzij ondersteuning voor Windows Access Control List (ACL) kunnen de toegangsrechten tot bestanden en folders gemakkelijk via Windows worden ingesteld. De integratie met Windows Active Directory Services (ADS) maakt het volgens Synology voor IT-managers gemakkelijk om gebruikersrechten te beheren. Verder is ondersteuning voor onder andere VWware en iSCSI aanwezig.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Synology DS1511+ is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 635 euro. De adviesprijs van de DX510 is 380 euro.