Synology introduceert DS211+ nas-station

Synology introduceert de DiskStation 211+ nas-server met twee schijfstations. Het apparaat is gebaseerd op een nieuw ontwerp, waardoor hij volgens de fabrikant betrouwbaarder en stiller is dan zijn voorganger.

De Synology DS211+ is voorzien van een 1,6GHz processor, 512MB ram, een Gigabit-netwerkaansluiting, drie usb-aansluitingen, een esata-aansluiting en een sleuf voor een sd-geheugenkaart.

Hot-swappable harde schijfstations zorgen ervoor dat de systeemuitval bij een defecte harde schijf tot een minimum beperkt blijft. De 92mm ventilator met lage snelheid en een efficiëntere luchtstroom zorgen ervoor dat het systeem koeler blijft dan zijn voorganger, terwijl tegelijkertijd het geluidsniveau is teruggebracht. Een speciaal frontje dat op de behuizing vastgeklikt kan worden, absorbeert trillingen van de harde schijf, om de geluidsproductie verder terug te dringen.

De DS211+ leest volgens Synology met 108 MB/s  en schrijft met 55 MB/s (raid 1, in Windows-omgevingen). Harwarematige encryptie versnelt het ontsleutelingsproces van de 256-bits beveiliging. Het station kan ook dienst doen als mail- en printserver en als centrale controle- en opslagunit voor beveiligingscamera's.

Prijs en beschikbaarheid

De Synology DS211+ is per direct verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 278 euro.