Synology komt met nas-server DiskStation DS411j

Synology heeft de DiskStation DS411j op de markt gebracht, een nas-server gericht op kleine bedrijven en thuisgebruikers. De nas heeft plek voor vier sata-schijven en maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, te delen en te backuppen.

De DS411j beschikt over een processor van 1,2ghz en een werkgeheugen van 128 mb. Volledig uitgerust met vier harde schijven verbruikt de nas volgens Synology een kleine 43 watt in bedrijf en 16 watt in slaapstand.

De maximale schrijfsnelheid van de DS411j zou liggen op 103mbps, met een leessnelheid van 107mbps. Aan de achterkant van het apparaat zitten twee usb-poorten om een externe harde schijf of printer op de nas aan te sluiten.

Bestanden delen

Bestanden kunnen met de DS411j worden uitgewisseld tussen Windows, Linux en Mac. Synology Data Replicator 3 zorgt er daarbij voor dat gebruikers van Windows of Mac een backup kunnen maken van hun data.

Volgens Synology kunnen bestanden veilig via internet worden gedeeld dankzij versleutelde gegevensoverdracht, ingebouwde firewall en de mogelijkheid tot het blokkeren van ip-adressen.

Ook kan de nieuwe DiskStation van Synology communiceren met de iPhone en Android-toestellen. Muziek en foto's kunnen naar deze telefoons worden gestreamd of vanuit de toestellen worden geĆ¼pload naar de DS411j.

De DiskStation DS411j is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 265 euro exlusief btw.