Synology kondigt netwerkvideorecorder NVR216 aan

Synology lanceert de netwerkvideorecorder NVR216 met uitbreidbare opslagruimte voor bewakingsbeelden en met mobiele apps voor toegang vanaf elke locatie. De NVR216 heeft een speciale 1080p HDMI-uitgang en ondersteunt, afhankelijk van het model, maximaal 4 of 9 IP-camerakanalen. De NVR216 is ontworpen voor kantoren en winkels waar ruimte kostbaar is en is bedoeld voor het eenvoudig volgen en beheren van bewakingsfeeds en IP-camera's.

“Steeds meer bedrijven of winkels hebben behoefte aan livebeelden van hun eigendom om ervoor te zorgen dat personeel en goederen veilig zijn. Ook willen ze een compacte en uitbreidbare oplossing”, aldus Chad Chiang, productmanager bij Synology Inc. “Daarom introduceren we de NVR216, die zo is ontworpen dat gebruikers camera's rechtstreeks via een lokaal display kunnen volgen en beheren. Bovendien is de beschikbare opslagruimte voor videobeelden eenvoudig uit te breiden en kunnen er op elk moment IP-camera's worden toegevoegd tot maximaal 4 of 9, afhankelijk van het model.”

De NVR216 heeft een speciale 1080p HDMI-poort voor eenvoudige aansluiting op een monitor en toont maximaal 9 kanalen met bewakingsfeeds in 720p/30 fps, zonder dat daarvoor nog een dure computer nodig is. Dankzij de verschillende poorten, waaronder USB 3.0 en USB 2.0, kunnen een muis en toetsenbord op de NVR216 worden aangesloten om tussen de verschillende camerastreams en beheertools te navigeren. De NVR216 is speciaal ontworpen voor een laag energieverbruik en verbruikt slechts 14 W bij 9 kanalen met camerastreaming en continue opname. Wanneer de bewakingsbeelden meer ruimte innemen, kan de NVR216 tot maximaal 4 stations worden opgeschaald door deze aan te sluiten op de uitbreidingseenheid DX213.

Het Surveillance Station geeft gebruikers de mogelijkheid om door middel van het Liveweergave-paneel met schermfuncties videostreams van meerdere IP-camera's te volgen. Via het Timeline-paneel kunnen zij een datum en tijd selecteren en vervolgens opnamen van meerdere kanalen tegelijk af te spelen. Ook kunnen slimme analytische tools, bijvoorbeeld voor bewegingsdetectie, worden ingezet om verdacht gedrag op te sporen. Met de mobiele app DS cam hebben gebruikers op iOS- en Android-apparaten overal toegang tot het Surveillance Station.

De NVR216 wordt bediend via het Surveillance Station van Synology, dat een intuïtieve interface en veel bewakingsfuncties heeft. Meer informatie over de NVR216 is te vinden op synology.com/products/NVR216.

Prijs en beschikbaarheid

De Synology NVR216 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de NVR216 (4CH) en de NVR216 (9CH), die respectievelijk 4 en 9 IP-camerakanalen ondersteunen.

  • De NVR216 (4CH) is vanaf eind 2015 verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt €345 (excl. BTW).
  • De NVR216 (9CH) is nu wereldwijd verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt €475 (excl. BTW).