Synology presenteert DiskStation Manager 3.1

Synology heeft de officile versie van DiskStation Manager 3.1 beschikbaar gesteld. Deze upgrade van het besturingssysteem voor DiskStation nas-servers komt met verschillende nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden.

Met DSM 3.1 is het bijvoorbeeld mogelijk om de print-, fax- en scanfunctionaliteit van multifunctionele printers met andere gebruikers te delen. Met ondersteuning voor meerdere volumes op een enkel raid-systeem kunnen gebruikers nu volumes dynamisch uitbreiden.

Met de Shared Folder Sync-functie in DSM 3.1 is het mogelijk om automatisch gedeelde folders op verschillende Synology DiskStations real-time met elkaar te synchroniseren. Gebruikers kunnen documenten met elkaar delen en in het geval van hardware-falen is er direct een backup-DiskStation met alle data beschikbaar.

File Browser

Verder heeft de nieuw versie van DiskStation Manager een vernieuwde File Browser. Deze gebruikt een database om bestandsnamen te indexeren, biedt geavanceerde zoekfunctionaliteit en een preview van documenten, afbeeldingen en video. Hiermee kun je sneller vinden wat je zoekt.

Ook zijn er nieuwe apps voor iOS beschikbaar om in samenspel met een DiskStation te gebruiken, DS cam, DS photo+, DS audio en DS file. Met deze laatste kunnen iPhone-gebruikers documenten van en naar hun nas up- en downloaden.

Synology DSM 3.1 is gratis te downloaden en is geschikt voor gebruikers met een DiskStation x07-series of hoger. Klik hier voor de complete lijst met nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden.