Synology presenteert DS414 en DS114 nas-stations

Het Taiwanese bedrijf Synology staat aan de top wat betreft het leveren van fysieke netwerkopslag. Hun producten kennen een hoge mate van kwaliteit en functionaliteit waardoor het een betrouwbare partner is voor zakelijke gebruikers. Nu introduceert het bedrijf enkele nieuwe opslagproducten in de DiskStation-lijn.

DiskStation DS414

De DS414 is een 4-bay nas specifiek gericht op het mkb. De nas draait op een dual-core 1,33GHz cpu, 1GB aan intern geheugen, dubbele lan-poorten en twee SuperSpeed USB 3.0-poorten. Verder heeft het apparaat nieuwe HDD-trays. Handig, hierbij kun je schijven plaatsen en verwijderen zonder dat er een schroefje aan te pas komt.

De dubbele lan-poorten ondersteunen aggregatie. Beide poorten doen dan samen de dataoverdracht wat de doorvoersnelheid behoorlijk opschroeft. De nas kan dan rond de 136MB per seconde schrijven en rond de 207MB per seconde lezen.

Synology 414
De Synology 414, een 4-bay nas.

Een andere functie van de dubbele lan-poorten is de failover-modus, die ervoor zorgt dat wanneer een lan-poort om wat voor reden dan ook uitvalt de functie wordt overgenomen door de andere lan-poort. Handig wanneer je koste wat het kost door moet kunnen werken, en welke onderneming wil dit nu eigenlijk niet?

De DS414 is per direct leverbaar voor een adviesprijs van 335 euro, excl. btw.

DiskStation DS114

De DS114 is een 1-bay nas en daarmee perfect geschikt voor het mkb, zzp'ers en ook gewoon thuisgebruik. De leessnelheid bedraagt maximaal rond de 108MB per seconde, de schrijfsnelheid rond de 72MB per seconde. Qua intern geheugen heeft de nas 512MB DDR3 aan boord, wat een verdubbeling is ten opzichte van zijn voorganger. Verder bezit de DS114 over twee SuperSpeed USB 3.0-aansluitingen met een datasnelheid van maximaal 5Gbps en een eSATA-aansluiting voor een externe harde schijf.

De DS114 is ook per direct leverbaar voor een adviesprijs van 135 euro excl. btw.

DiskStation Manager (DSM) 4.3

Zowel de DS414 als de DS114 draaien op DiskStation Manager 4.3. Dit eigen besturingssysteem van Synology ondersteunt multitasking en kent een interface die makkelijk in het gebruik is. Daarnaast heb je toegang tot de packagemanager waarmee je jouw nas kunt uitrusten met functies die jij nodig hebt.