T-Mobile laat je Android-apps kopen zonder creditcard

Android-apps koop je via de Google Play Store. Maar daar is wel een creditcard of Paypal-account voor nodig. Tenzij je klant bent bij T-Mobile, zij laten je apps afrekenen via een factuurtje. Eerder was het al mogelijk voor klanten om in BlackBerry App World en de Windows Phone Store zo te betalen.

Marco Kind, Directeur Consumer bij T-Mobile: 'Veel van onze klanten hebben een Android smartphone. Met apps en digitale diensten zoals muziek en games halen onze klanten nog meer waarde uit mobiel internet. Vanaf vandaag bieden wij hen de service om eenvoudig, veilig en zonder gedoe apps af te rekenen via de T-Mobile factuur. Een creditcard is niet langer nodig.'

Hoe werkt het?

Om apps te betalen via de T-Mobile factuur, selecteer je de betaaloptie ‘T-Mobile factuur’ in de betreffende store. Bij elke vervolgaankoop geldt deze dan als de standaard betaalmethode. De kosten van aangeschafte apps, in app aankopen en andere digitale diensten komen vervolgens op je T-Mobile-factuur. Op elk moment kun je ervoor kiezen deze gratis service via My T-Mobile of de klantenservice aan of uit zetten.