T-Mobile: miljoenen in 3g-netwerk gepompt

T-Mobile zegt in het tweede kwartaal ruim 57 miljoen euro genvesteerd te hebben, wat voor een belangrijk deel is ingezet om de capaciteit van het 3g-netwerk te verdubbelen en uit te breiden. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die de provider presenteerde.

Volgens T-Mobile is hiermee de filevorming in het netwerk opgelost. Een paar maanden geleden kwamen bij het bedrijf veel klachten binnen van klanten die niet konden worden gebeld of die last hadden van een trage of wegvallende internetverbinding.

De overbelasting was mede te wijden aan de populariteit van de iPhone, die exclusief door T-Mobile wordt aangeboden. Naar eigen zeggen heeft zestig procent van de smartphone-gebruikers in Nederland een abonnement bij de provider.

Verdere groei

T-Mobile verwacht dat de datagroei onverminderd zal groeien, door het toenemend gebruik van mobiel internet op smartphones, laptops en nieuwe apparaten als de iPad. De provider zegt door de investeringen in het netwerk hier op voorbereid te zijn.

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers maakte T-Mobile verder bekend dat het eind juni 4,3 miljoen mobiele klanten in Nederland had. De gemiddelde omzet per gebruiker steeg van 23 in het tweede kwartaal van 2009 naar 29 euro in diezelfde periode van dit jaar.