T-Mobile zet Ameo in de startblokken

T-Mobile komt in maart met een geheel nieuw type PDA/smartphone op de markt. Deze 'Ameo' is zo krachtig dat hij een notebook kan vervangen. Voorinschrijven op de het apparaat wordt binnenkort mogelijk, meldt T-Mobile vandaag.

De meest opvallende kenmerken van de onder Windows Mobile 5 draaiende Ameo zijn het afneembare toetsenbord, het grote scherm, het relatief ruime interne geheugen van 8 GB en de mogelijkheid om hem direct aan te sluiten op een beamer.
Vanaf begin maart is de Ameo in zilverkleur verkrijgbaar via de verschillende T-Mobile-verkooppunten. Consumenten kunnen zich vanaf 14 februari via www.t-mobile.nl/ameo voorinschrijven op dit nieuwe type toestel (link is nu nog niet actief).

Notebook-vervanger
De Ameo is een zeer compleet uitgeruste PDA, zelfs zo ruim voorzien van functies dat het voor een deel van de gebruikers een notebook kan vervangen. De prijs die je betaalt is een flink gewicht voor een PDA (350 gram) en een afmeting van 13 x 10 x 2 centimeter.

Omdat Windows Mobile 5.0 het besturingssysteem is kan een Exchange Server automatisch nieuwe berichten en agendapunten op het apparaat afleveren, het zogeheten Direct Push-principe.

Andere applicaties naast Pocket Outlook zijn Internet Explorer en Office Mobile. Via HSDPA geeft de Ameo toegang tot mobiel breedband internet en is daarmee geschikt voor het onlangs sneller gemaakte Web 'n' Walk mobiel internet-abonnement van T-Mobile.

Gps-antenne
Door de gentegreerde gps-antenne kan navigatiesoftware (zoals TomTom) direct op het toestel worden genstalleerd. De Ameo is verder voorzien van een ingebouwde 3-megapixel camera en een gentegreerde muziek- en videospeler. Het toestel is ook in het buitenland goed bruikbaar omdat de quad-band telefoon gebruikt kan worden op alle gsm-netwerken (850/900/1800/1900 band).

Voorinschrijven (vanaf 14 februari):: www.t-mobile.nl/ameo