Talk: Dirk Muntendam - Kyocera Mita

De meeste lezers zullen niet meteen een relatie leggen tussen de productie van keramisch materiaal en het bouwen van laserprinters. Maar wat het Japanse Kyocera aangaat is die relatie er wel degelijk. Dirk Muntendam, marketing manager Kyocera Mita Nederland, legt uit hoe keramisch materiaal Kyocera printers duurzamer maakt en wat je er als klant mee opschiet.

Kyocera staat voor Kyoto Ceramics. Vanaf de start in 1959 legt Kyocera zich toe op het ontwikkelen en produceren van keramische materialen. Het bedrijf levert zowel grondstoffen, halffabricaten, als complete producten waarin keramische materiaal een rol speelt. Duurzaamheid stond vanaf het begin voorop. Keramische materialen slijten nauwelijks, zijn ongevoelig voor chemicaliën, kunnen hoge temperaturen aan en kunnen op een slimme manier stroom geleiden. De keramische materialen van Kyocera wordt tegenwoordig in zeer uiteenlopende producten gebruikt. Het gebruik varieert van halfgeleiders en motoronderdelen tot aan slijtvaste keukenmessen.

Slijtvaste drum

Muntendam “Ook in de laserprinters en MFP’s van Kyocera speelt keramisch materiaal een belangrijke rol. De drum, in onze laserprinter, is dankzij een laagje keramisch materiaal bijzonder slijtvast. Zelfs in ons kleinste zwart/wit model kan de drum tot 100.000 afdrukken aan voor er sprake is van vervanging. De drum is bovendien niet ingebouwd in een cartrigde. Je vervang alleen de drum en niet een complete  cartrigde met zowel kunststof als metalen onderdelen. Door deze aanpak kunnen we printers bouwen waarvoor een absoluut minimum aan vervangingsonderdelen nodig is gedurende de gebruiksduur. Het resulteert in veel minder afval en lagere gebruikskosten. Bij Kyocera spreken we over Ecosys wat staat voor Ecological & Economical System.” Het zit in volgens Muntendam in de genen van de onderneming verweven. Muntendam durft de stelling aan dat de printers en mfp’s van Kyocera dankzij Ecosys als het gaat om de Total Cost of Ownership tot de voordeligste producten in de sector behoren.

All-in service

Er zitten meer voordelen aan de keuze voor Kyocera. Muntendam: “Je kunt op alle printers en mfp’s van Kyocera, dus ook op de instapmodellen, een servicecontract afsluiten via je dealer. Die zorgt dan samen met ons voor onderhoud en het aanvullen van de printer supplies. Juist omdat onze printers en multifunctionals duurzaam zijn ontworpen, vallen de kosten van zo’n contract erg mee. Tegelijkertijd heb je als afnemer maximale zekerheid over de gebruikskosten en over de beschikbaarheid van je printers. Kyocera neemt alle zorg voor de printers uit handen.”