Talk: Ray Bogman - Jira ICT

Een aanbieder van Magento is Jira ICT. Het bedrijf gebruikte lange tijd OsCommerce als open source oplossing voor webwinkels, maar heeft zich de laatste jaren volledig toegelegd op Magento.

Volgens Ray Bogman van Jira schoot OsCommerce vooral te kort bij de marketingmogelijkheden. "Het bedrijf achter Magento is een aantal jaar geleden met het project gestart. Het heeft een aantal programmeurs in Kiev zitten dieĀ from scratch zijn gestart. Ze hebben het vervolgens als Open Source-project vrijgegeven. De community reageerde laaiend enthousiast. Projecten als OsCommerce, Zen Cart en Virtuemart zijn jaren oud. Dit is het nieuwe e-commerce. Het heeft zich als een olievlek verspreid over Frankrijk, Duitsland en Nederland. Er zijn inmiddels automatische conversieprogramma's van OsCommerce en VirtueMart naar Magento."

Dat Jira ICT enthousiast is over Magento is niet zo gek. Het bedrijf is officieel partner. Jira levert ook veel websites op met Joomla als cms. Daarover raakte Ray Bogman in gesprek met Magento. "We hebben met de CEO gesproken. Hij kwam met het probleem dat Magento niet over een uitgebreid cms beschikt. Je kon er wel eenvoudige pagina's in maken, maar als je een goede faq wilde opstellen, kon je er niet mee uit de voeten. Wij zijn toen gaan kijken of Joomla en Magento aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Daarvoor hebben we Magebridge ontwikkeld, bedoeld voor de webontwikkelaar. Het leest de ruwe data van Magento in Joomla in. Aan de achterkant wordt nog steeds met beide systemen gewerkt. Maar aan de voorkant is er alleen sprake van Joomla."