Talk!: Sanel, distributeur van Panasonic/Sanyo

Sinds Panasonic Sanyo heeft overgenomen bestaat dit merk officieel niet meer. Toch betekent dit natuurlijk niet dat de immens populaire projectorlijn van Sanyo nu definitief het loodje heeft gelegd, want exact dezelfde apparaten worden nog steeds gemaakt en verder ontwikkeld. Alleen dan voorzien van het merk Panasonic. We spraken met Erwin Gyssels van distributeur Sanel.

Sanel is al sinds jaar en dag de distributeur voor Sanyo LCD-projectoren. Erwin Gyssels is er Business Unit Manager Visual Systems en hoewel het verdwijnen van toch een oud merk wel een beetje melancholische gevoelens oproept is hij zeker niet teleurgesteld: ‘Panasonic en Sanyo hebben al van oudsher nauwe banden met elkaar en gemeenschappelijke roots; de overname is dan ook niet onlogisch. Beide bedrijven hebben hun sterke punten, door het samengaan worden deze gecombineerd. Zo is Sanyo bijvoorbeeld sterk in zonnepanelen, batterijen en natuurlijk projectoren. Dat is een mooie aanvulling voor Panasonic.’

Verder benadrukt Gyssels dat er geen enkel bedrijf of kantoor is gesloten, de zaken gaan zowel voor Panasonic (en het opgenomen Sanyo) alsook Sanel gewoon op dezelfde voet door. Wel heeft Sanel al geïnvesteerd in een nieuwe showroom die de volledige Panasonic look en feel met zich meekreeg.

Nieuwe producten erbij

Ook heeft Sanel voordeel van de overname, aldus Gyssels: ‘Er komen voor ons nieuwe dingen bij,  bijvoorbeeld videoconferencingproducten, maar ook plasmaschermen. Daar is Panasonic heel sterk in en beide zaken zijn prima te combineren. Wist je trouwens dat Panasonic het grootste plasmascherm ter wereld in het assortiment heeft?’ Kortom: Panasonic wordt van harte welkom geheten in het in het Belgische Lier gevestigde bedrijf.

De bekende en door vele bedrijven gebruikte Sanyo projectoren blijven als vanouds leverbaar, maar zijn nu voorzien van de merknaam Panasonic. Ook de ontwikkeling van toekomstige modellen gaat door, uiteraard gebaseerd op de gecombineerde kennis en kunde uit de ontwikkelafdelingen van Sanyo en Panasonic. De oude kennis gaat niet verloren en door de krachten van twee elektronicagiganten te bundelen is een mooi eindresultaat – ook op de lange termijn - welhaast onvermijdelijk.

Bovendien vullen de assortimenten van Sanyo en Panasonic elkaar mooi aan, aangezien eerstgenoemde sterk was in LCD-projectoren en de kracht van Panasonic voornamelijk bij DLP-projectoren lag.

De projectoren van wijlen Sanyo staan vooral bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid, als instapmodel is de Panasonic PT-LW25HU een klassieker te noemen. De WXGA-resolutie (1280 x 800 pixels) is ruim voldoende voor alle voorkomende standaard presentatieklussen, waarbij de 2500 lumen lichtopbrengst en 3000:1-contrastverhouding garant staan voor gestoken heldere en scherpe beelden. De lamp en filter gaan maar liefst 4000 uur mee voordat je ze hoeft te vervangen.

Beeldvertekening wordt volautomatisch opgevangen door de Keystone-correctie en als je eens geen projectorscherm bij de hand hebt is er ook geen man overboord. Deze projector past zich namelijk probleemloos aan op een minder voor de hand liggende achtergrond via de colorboard- en blackboard-modus.

Tot slot is de Panasonic PT-LW25HU op afstand te bedienen via een LAN-aansluiting en de bijbehorende software. Een ander sterk punt is de draagbaarheid van het apparaat. Met een krappe drie kilo op de weegschaal is het een ideale projector voor wie veel presentaties buiten de deur geeft.

Wil je het neusje van de zalm op mobiele projectorgebied en daarbij ook nog eens aan milieuvriendelijkheid doen, dan is er de Panasonic PT-VX 400. De lamp in de energiezuinige projector gaat in de standaardmodus tot 3000 uur mee, maar door over te schakelen naar de eco-modus is de levensduur op te rekken naar 5000 uur. Dat bespaart naast energie ook nog eens geld! De resolutie van 1280 x 800 pixels zorgt ook bij dit toestel weer voor een gestoken scherp beeld.

Ga je voor een hogere resolutie en nog meer contrast, dan is de Panasonic PTLZ370 een zeer interessant apparaat. Deze projector is specifiek ontwikkeld voor zakelijk gebruik en haalt een Full HD-resolutie van 1920x1080 beeldpunten en heeft een geweldige contrastratio van maar liefst 10.000:1. Vertekeningen worden automatisch gecorrigeerd dankzij de lensshift-functie. Het objectief heeft zowel een groothoek- als een telebereik, wat de projector erg veelzijdig inzetbaar maakt. Ook voldoet het apparaat aan de DICOM-standaard, waarmee het geschikt is voor medische toepassingen en beeldvorming.

Uiteraard heeft Panasonic ook projectoren voor het zwaardere werk en voor wanneer mobiliteit wat minder belangrijk is. Neem bijvoorbeeld de PT-EX 12 en PT-EX 16, ideale projectoren voor wanneer je grote schermen moet vullen of presentaties in grote zalen geeft. Deze beamers hebben een lichtopbrengst van maar liefst respectievelijk 13.000 en 16.000 lumen. In combinatie met de hoge contrastwaarden maakt het de modellen zeer geschikt voor een vaste plek in grotere presentatieruimten.

 

Talk!
[block] [title]Sanel[/title] [par] [bold]Erwin Gyssels, Business Unit Manager Visual Systems[/bold] [/par] [par] [bold]Meer info:[/bold][br] [url link="http://www.sanel-solar.be"]www.sanel-solar.be[/url] [/par] [/block]