TEST: Acer Travelmate 4152 LMi

Het zakelijke karakter van de Travelmate komt terug in het ontwerp; de combinatie met zwart en zilver zonder fratsen oogt strak, zakelijk en een tikkeltje sober.
Acht budgetnotebooks

Inleiding
Toshiba Satellite L10-193
Sony Vaio VGN-FS215B
Acer Travelmate 4152LMi
HP Compaq NC6120
Gigabyte G-MAX N501
Maxdata Pro 600I Select
Asus 6000G
NEC Versa S940
Conclusie

Ook in deze laptop is de Centrino-chipset in combinatie met de Pentium M 1,73 GHz te vinden. De 60 GB harde schijf en 512 MB RAM is ook volgens de norm van vandaag. Het beeldscherm oogt rustig, al laat de scherpte en kleurcontrast soms wat te wensen over. Het toetsenbord is niet echt een succesnummer: de toetsen zijn vrij klein en het toetsenbord buigt mee, waardoor het geheel wat gammel aandoet.

Wel in orde is de connectiviteit van de notebook; aan de voorzijde bevinden zich knoppen voor zowel wireless LAN- als Bluetooth-functionaliteit. Ook aan een kaartlezer en drie USB-poorten is gedacht. Acer maakt daarnaast gebruik van een drietal technieken uit de eigen stal. De 'SignalUp'-technologie bijvoorbeeld, een antennetechnologie die de kwaliteit van de draadloze verbinding verbetert.

Ook aan noodgevallen is gedacht: Acer eRecovery-software zorgt voor een probleemloze systeembackup-en herstel na een crash. Acer ePowerManagement tenslotte verlengt de duur van de accu; welke volgens de fabrikant onder ideale omstandigheden tot wel vijf uur meekan. Al deze voorzieningen onderstrepen het zakelijke karakter van de machine.