TEST: Acer Veriton 3700GX

Ware schoonheid zit van binnen, maar dat lijkt voor de Acer Veriton niet helemaal op te gaan. De Veriton valt vooral op door zijn goede 'looks'.

Test stille computers

Inleiding
Acer Veriton 3700GX
Dell Dimension 5100
HP DX5150 MT
NEC Powermate VL350
Conclusie

Het systeem oogt vooral als eenheid heel netjes. De ranke zwarte slimtower past perfect bij het zwartgrijze toetsenbord, muis en monitor. Die laatste is overigens van sublieme kwaliteit en is bovendien te gebruiken in 'portret'-modus (een kwartslag gedraaid). Dat is wel zo handig bij bijvoorbeeld tekstverwerking.

Tijdens het inschakelen van het systeem is het even schrikken; de computer maakt bij het opstarten en herstarts gedurende drie seconde een lawaaierig stofzuigergeluid. Niet echt een pluspunt. Het systeem is trouwens sowieso niet erg stil te noemen. De harde schijf pruttelt hoorbaar en ook het geluid van de ventilatoren overstijgen met gemak de menselijke gehoordrempel.

Acer mikt met de Veriton op een zakelijk publiek. De simpele grafische oplossing van Intel en de eenvoudige geluidskaart maken het systeem ongeschikt voor game- en multimediafanaten. Voor kantoorsituaties presteert de machine heel redelijk, maar moet het afleggen tegen de andere desktops uit de test, gezien de 'oneerlijke' lage scores voor de 64-bits processoren. Alleen de harde schijf blijkt een positieve uitschieter; de Seagate is nipt de snelste van de test.

Het ingebouwde dvd-station valt in negatieve zin op. De lade kent wel een uitwerp-functie, maar moet handmatig naar binnen geduwd worden. Misschien een detail, maar het had ook anders gekund. Dat maar liefst vier van de acht usb-poorten zich aan de voorzijde bevinden, is een goedmakertje.

Acer Veriton 3700GX
ProcessorPentium 4 3 Ghz
Harde schijf80 GB
Geheugen512 MB
Monitor17" TFT
Grafische kaartIntel 915GME