Test: Adobe Creative Suite 3 Web Premium

Adobe heeft vrijwel zijn hele productassortiment onder handen genomen, inclusief dat van het overgenomen Macromedia. Het resultaat is een aantal gestroomlijnde suites voor design, webontwerp en videobewerking. Is het nu ook tijd om - diep - in de buidel te tasten?

Het is al lang oud nieuws, maar het is toch even wennen: softwarepakketten van voormalige concurrenten bij elkaar in n doos. Het is de eerste keer dat nieuwe versies van Macromedia-software worden uitgeven door Adobe, voor het eerst zijn ze beschikbaar als

OORDEEL

+ Integratie Photoshop en Dreamweaver
+ Universal Binary
+ Ook compatibel met Vista
+ Prestatieverbeteringen
- Hoger prijskaartje in Europa

"Wie professioneel beeld bewerkt of websites maakt, kan eigenlijk niet om Adobe Creative Suite 3 heen"

Universal Binary-pakketten wat betekent dat Mac-gebruikers ze zowel op oude PowerPC-Macs als nieuw Intel-Macs kunnen draaien, en het is voor het eerst dat programma's als Dreamweaver en Photoshop gentegreerd zijn.

Goedkoper
Adobe brengt al deze nieuwe pakketten uit in een aantal relatief aantrekkelijk geprijsde suites, die flink voordeel opleveren ten opzichte van losse pakketten. Als je de upgrades van Photoshop en Dreamweaver wilt, kun je beter de Web Premium Suite aanschaffen, want die is goedkoper dan de twee losse upgrades tezamen, en bovendien krijg je er dan nog een hele reeks interessante en gentegreerde programma's bij, zoals Fireworks, Flash, Acrobat Professional, Contribute en Illustrator.

De serie Creative Suites bestaat op het moment van testen uit vier varianten: Design Standard en Design Premium voor drukwerkvoorbereiding en Web Standard en de hier geteste Web Premium voor internetontwerpen. Web Standard is een tamelijk kale suite, bestaande uit Dreamweaver, Flash, Contribute en Fireworks. De Premium-editie beschikt verder over Photoshop Extended, Illustrator en Acrobat, en is daardoor veel interessanter.