Test Adobe RoboHelp X5

Software en informatiesystemen kunnen behoorlijk complex zijn. Een goede, begeleidende, elektronische handleiding (Help-functie) is dan een must. Die zou je eenvoudig moeten kunnen maken met RoboHelp X5 van Adobe. Een test.

Gebruikers van een applicatie moeten een goede Help-functie kunnen aanroepen, liefst helder en bondiggeschreven en voorzien van een index en zoekfunctie. Het schrijven van documentatie is echter niet eenvoudig. De echte uitdaging is de informatie zo ontsluiten, dat iedereen er mee overweg kan. RoboHelp is een set hulpprogrammas om slimme Help-teksten te maken, voor bij software maar ook voor maatwerkoplossingen zoals een eigen database.

Multiplatform
RoboHelp helpt bij het creren van Help-teksten en biedt functies voor het generen van een index en trefwoordenregister, het onderling verbinden van tekstdelen, contextgevoelige uitleg en het genereren van een samenvatting. Het programma kan helpbestanden opslaan in gangbare formaten zoals Word, pdf, xml, html, maar ook specifieke Help-formaten zoals WebHelp, WinHelp en FlashHelp. De meeste zijn html-gebaseerd en daardoor niet afhankelijk van een bepaald besturingssysteem of webbrowser. Niet geheel zonder bijbedoeling noemt RoboHelp in de New Project Wizard, FlashHelp de volgende generatie WebHelp die ideaal is voor webapplicaties. Het rept bovendien van belangrijke voordelen zoals een eenduidige wijze van navigeren in iedere browser, een lager verbruik van bandbreedte en ondersteuning voor interactieve onderdelen en animaties.