TEST: Asus A6000G

De laptop van Asus is in deze test een vreemde eend in de bijt. De computerfabrikant lijkt met de A6000G voornamelijk de consumentenmarkt te willen bedienen.
Acht budgetnotebooks

Inleiding
Toshiba Satellite L10-193
Sony Vaio VGN-FS215B
Acer Travelmate 4152LMi
HP Compaq NC6120
Gigabyte G-MAX N501
Maxdata Pro 600I Select
Asus 6000G
NEC Versa S940
Conclusie

De notebook heeft namelijk behoorlijk wat in huis voor game- en multimediafanaten. Zo wordt de beeldopbouw verzorgd door heuse laptop-versie van de rappe Radeon 9700, waar de andere systemen het met een goedkope Intel-oplossing moeten doen. En wat te denken van een ingebouwde webcam en microfoon? Voor de zakelijke gebruiker is het in ieder geval handig voor bijvoorbeeld videoconferencing. En alsof dat niet genoeg is heeft de Asus ook nog de mogelijkheid cd's af te spelen zonder de laptop aan te zetten.

Robuust

Het apparaat is zeker netjes afgewerkt en oogt en voelt heel robuust. Dit is echter wel ten koste gegaan van de draagbaarheid; de A6000G is behoorlijk groot uitgevallen en is dus minder geschikt voor mobiel gebruik. De Asus beschikt net als de Sony over een 15,4 inch widescreen-scherm van prima kwaliteit. Ook het toetsenbord is ruim en stevig.

Niet alleen voor de game-fanaat is de Asus een degelijke computer, ook aan de zakelijke gebruiker is gedacht. De connectiviteit is zeer uitgebreid. Zo is er ondersteuning voor infrarood, een TV-out, Firewire, 4 USB-poorten en een 3-in-1 kaartlezer. Zakelijke gebruikers moeten zich echter goed bedenken of ze extra geld voor de vele de multimedia- en gamevoorzieningen neer willen tellen. Desalniettemin is de Asus A6G de beste en meest complete laptop van de test en krijgt het een welverdiende Beste product-logo. Ook de prijs is heel redelijk voor het gebodene. De notebook wordt standaard geleverd met een degelijke draagtas en een losse muis.