Test bevestigt antenneprobleem iPhone 4

Een test van de invloedrijke Amerikaanse consumentenbond Consumers Union bevestigt het antenneprobleem van de iPhone 4. De bond stelt bovendien dat het niet om een softwareprobleem gaat, zoals producent Apple beweert.

Tijdens de test werd de ontvangst van verschillende exemplaren van de iPhone 4 gemeten in een ruimte waarin alleen het signaal van een simulator de apparaten kon bereiken. Door het plaatsen van de hand over de linkeronderhoek van de iPhone's werd de ontvangst zo slecht dat de verbinding dreigde weg te vallen.

Het probleem lijkt te worden veroorzaakt door geleiding van de handen van gebruikers die het apparaat op een bepaalde manier vasthouden.  Bij deze zogenoemde 'Death Grip' maakten twee antennes in de linkeronderhoek met elkaar contact, waarna het signaal verslechtert.

Isolatietape

Het probleem kan volgens Consumers Union worden opgelost door isolatietape over het probleemgebied te plakken of door een beschermhoes te kopen voor 29 dollar. Toch raadt de bond aan de iPhone 4 links te laten liggen, zolang Apple het antenneprobleem niet heeft opgelost.

De officiële verklaring van Apple luidt dat er een fout zit in de software: de signaalsterkte zou niet altijd goed worden weergegeven. Hierdoor kunnen gebruikers verrast worden door een wegvallende verbinding.