Test: Bitdefender Internet Security Suite 10

Van BitDefender bekeken we versie 10. De makers hebben zich met deze versie voornamelijk gericht op het verbeteren van de virusengine voor bescherming tegen onbekende virussen. Onder de naam B-HAVE heeft BitDefender modulaire beveiligingsonderdelen.

Belangrijke toevoeging is de rootkit-detectie. Rootkits zijn sluwe stukjes programmacode die zonder medeweten van de gebruiker worden genstalleerd en onzichtbaar hun werk, bijvoorbeeld het doorsluizen van gebruikersinformatie naar een externe server, verrichten. De engine probeert daarbij de rootkit-code te onderscheppen voordat het wordt opgeslagen.

Privacyfilter
Een ander onderdeel van BitDefenders' B-HAVE-bescherming is het privacyfilter. Merkt de software dat je op het punt staat gevoelige informatie af te staan, dan word je op voorhand gewaarschuwd.

Installatieprocedure
De installatieprocedure is ten opzichte van eerdere versies verbeterd. Waar de gebruiker voorheen werd verplicht een niet-ondertekend stuurprogramma te

OORDEEL
+ uitgebreide beveiliging tegen nieuwe dreigingen
+ individuele onderdelen in- en uitschakelen tijdens installatie
+ ouderlijk toezicht
+ rootkit-detectie
- veel configuratievragen na installatie

"BitDefender heeft zich met versie 10 niet alleen gericht op virusprotectie, maar de functionaliteit ook uitgebreid met bescherming tegen actuele dreigingen, zoals rootkits."

installeren, verloopt de setup nu zonder noemenswaardige drempels. Wl presenteert BitDefender de gebruiker verschillende vragen, waaronder het aanmaken van een firewallprofiel, voordat de eerste keer met het pakket kan worden gewerkt.

Stealth-modus
Desgewenst maakt BitDefender je computer onzichtbaar van buitenaf, via de Stealth-modus. Dit onderdeel werkt nauw samen met de ingebouwde firewall, die een melding geeft zodra je probeert te verbinden met een draadloos netwerk dat niet afdoende beveiligd lijkt.
BitDefender heeft een ingebouwd phishingfilter tegen frauduleuze e-mailtjes, waarbij gebruik wordt gemaakt van een heuristische scanner, zwarte lijsten en een url-filter. Ook de inhoud van het bericht zelf wordt onder de loep genomen, qua tekst en afbeeldingen.

Prijs: 64,95 (excl.btw) | Info: www.bitdefender.nl