TEST Dymo LabelWriter 400: handig kantoormaatje

Hele volksstammen printen adressen met een gewone A4-printer op etiketvellen. Goedkoper dan een speciale labelprinter gebruiken. Maar de prijs van laatstgenoemde apparaten is onder de 100 euro gezakt. En het printcomfort neemt drastisch toe, hebben we zelf ervaren.

Hoe vaak heb je het niet in kantoor? Een klant aan de lijn die een pakketje opgestuurd moet krijgen, of een grote envelop. Het gaat dus om n adres. Je kunt dan twee dingen doen. Het makkelijkst is even het adres met stift op de verpakking krabbelen. Absoluut niet professioneel. Een andere optie is een etiketvel in de lade van de printer doen, uitzoeken welk stickertje je wilt kunt bedrukken, en het juiste stickernummer in het afdrukmenu kiezen. Twee minuten later rolt de sticker dan eindelijk uit de printer. Als dit n keer per dag gebeurt, is het nog wel te doen. Maar heb je dit vaker, dan is een speciale labelprinter toch wel veel fijner.

Designfactor
Voor 99 euro verkoopt Dymo een nieuw instapmodel, de LabelWriter 400. Het ding ziet er niet goedkoop uit. Ten opzichte van ons eigen Dymo 310-model is de designfactor verder opgeschroefd, met fraaie kleuraccenten aan de zijkant.

Nog altijd kent de LabelWriter een eenvoudig scharnierende afdekklep. Het is van doorzichtig plastic zodat je kunt zien of er nog wel voldoende labels op de rol zitten. Is de rol leeg, dan trek je de klep open, vervang je de rol en doe je de klep weer dicht. Dertig seconden werk. Easy does it.

Grijswaarden emuleren
Deze labelprinter van Dymo is bedoeld voor zwartwit afdrukken, al kun je in een vrij grof raster wel grijswaarden 'emuleren'. De meeste logo's blijven herkenbaar. De kwaliteit is die van een 300 dpi laserprinter. De Dymo gebruikt echter thermische printtechnologie, waarbij geen toner of ander spul nodig is. De speciale thermische papierrollen van Dymo zijn de enige 'supplies'.

De printopdrachten bereid je voor met de meegeleverde Dymo Label Software. Dit programma vraag voor het installeren om Word en Outlook te sluiten, omdat het hier afdrukhulpjes voor kan installeren.