Test: GN Netcom GN 9350

GN Netcom en Plantronics zijn voorname fabrikanten van headsets voor kantooromgevingen. In de 9300-serie levert het Deense GN Netcom de GN 9330 voor vaste bureautelefoons, de GN 9330 USB voor alleen computertoepassingen en de hier geteste GN 9350 die beide opties combineert.

De basis sluit je met kabeltjes aan tussen de hoorn en de telefoon, en past daardoor op ieder toestel. De verbinding met een computer gaat via een usb-kabel.
Alle aansluitingen bevinden zich onder een klepje. Daar vind je ook een zeer praktisch lcd-scherm met verschillende functies die je met een joystick kunt bedienen, zoals een volumeregeling voor zend- en ontvangstvolume. De stijlvolle headset gebruikt dect-technologie, waardoor je tot maximaal 100 meter van het bureau kunt weglopen. De technologie stoort niet met bijvoorbeeld WiFi en Bluetooth en de geluidskwaliteit is uitstekend. De spreektijd is 9 uur via de telefoon en 6 uur bij VoIP-toepassingen.

OORDEEL

+ Uitstekende geluidskwaliteit
+ Groot bereik
+ Voor gewone telefoon n computer
- Wisselen tussen telefoon en computer is wennen
- Summiere handleiding

Een kwalitatieve en veelzijdige headset, waarvoor je echter wel diep in de buidel moet tasten.

In iedere toepassing
Windows herkent de 9350 als audioapparaat, waardoor de headset in praktisch iedere toepassing probleemloos te gebruiken is. Bij de test hebben we zowel Skype als de populaire SIP-softphone X-Lite 3.0 gebruikt. Dat je met de headset zowel gesprekken via de gewone telefoon als de computer kunt afhandelen is prettig, maar wel even wennen. Met grote knoppen op de basis kun je schakelen tussen de computer- en telefoonstand.

VoIP-gesprekken
Het opzetten of beindigen van een VoIP-gesprek kan alleen met de computer. Om een inkomend gesprek op de gewone telefoon aan te nemen pak je de headset uit de basis, of drukt je de antwoordknop als je de headset al draagt. Je moet nog wel de hoorn optillen, tenzij je gebruik maakt van een (optionele) hoornlifter. De op zich zeer duidelijke handleiding gaat hier helaas niet op in en is ook wat andere functies betreft wat beknopt.

Prijs: 369,-- (excl. btw) | Info: www.gnnetcom.nl