TEST: HP Compaq NC6120

HP heeft een naam hoog te houden wat zakelijke notebooks betreft. Op het eerste oog stelt ook de HP Compaq NC6120 niet teleur. De notebook is strak, zakelijk en vooral rank vormgegeven.
Acht budgetnotebooks

Inleiding
Toshiba Satellite L10-193
Sony Vaio VGN-FS215B
Acer Travelmate 4152LMi
HP Compaq NC6120
Gigabyte G-MAX N501
Maxdata Pro 600I Select
Asus 6000G
NEC Versa S940
Conclusie

Het gewicht van 2,7 kg en de bescheiden afmetingen maakt het een heerlijke schootcomputer. De geheel zwarte behuizing is bovendien voorzien van een krasbestendige laag; zeker geen overbodige luxe in geval van intensief gebruik onderweg.
Het beeldscherm is het enige element dat op het eerste gezicht wat tegenvalt; hoewel de scherpte in orde is, is de belichting vrij donker. Het toetsenbord daarentegen is weer een genot om mee te werken: het is stevig en tikt lekker weg.

Zakenlaptop 'pur sang'

De HP Compaq NC6120 is een zakenlaptop 'pur sang'. Aansluitingen zijn er genoeg in de vorm van maar liefst vier USB 2.0 poorten, een Firewire-poort en een 6-in-1-kaartlezer. Een handig extraatje zijn de mute- en volumeknoppen boven het toetsenbord. Met n druk op de mute-knop schakel je het geluid uit; wel zo handig als je bijvoorbeeld in de trein zit en je medereizigers niet wilt storen. Ook de batterijduur is uitstekend. Met een volle accu ben je met normaal gebruik zo'n 3,5 uur zoet. Met de optionele Travel Battery kun je volgens de fabrikant zelfs een volle dag aan de slag.

De prestaties zijn goed; vooral de score van de harde schijf valt in positieve zin op. De combinatie van het lichtgewicht ontwerp, goede aansluitmogelijkheden en een scherpe prijs bezorgt de HP zijn welverdiende WINMAG Budgettip-status.