Test: HP Pavilion DV2899 Artist Edition

Steeds meer consumenten kiezen voor een draagbare pc en laten de bureaucomputer voor wat het is. En terecht, want laptops zijn tegenwoordig heel betaalbaar en presteren prima. Met de HP Pavilion DV2899 Artist Edition koop je bovendien een 'design statement'.

HP zet met de DV2899 ontegenzeggelijk een opvallende machine op de markt. De 14-inch laptop is voorzien van een prijswinnend design. Deze is werkelijk erg goed en tot in de puntjes doorgevoerd op haast ieder onderdeel.

De karakteristieke print vind je niet alleen op de achterzijde, maar ook op de polssteun, als bureaubladachtergrond en op de bijpassende schoudertas. Zelfs aan een matchende kleur (donkerbruin) voor het toetsenbord is gedacht.

Grungy retro
Met het gewaagde, grungy retro-ontwerp maakt HP niet met iedereen vrienden; het zal vooral twintigers en dertigers aanspreken. Wat dat betreft is het wachten totdat HP je laat kiezen uit meerdere designs, zoals Dell al aanbiedt.

De behuizing is opvallend stevig voor een consumentenapparaat. Nergens treffen we doorverend plastic of brakke beeldschermscharnieren. Opnieuw bewijst HP dit goed in de vingers te hebben.

3 GB intern geheugen
Onder al het stevige design-geweld schuilt een hele capabele consumentenmachine. Standaard wordt het model geleverd met niet minder dan 3 GB intern geheugen, een rappe Core 2 Duo processor, een grafische kaart van NVIDIA en een kwalitatief goede webcam.

Het toetsenbord voelt stevig aan, maar heeft een wat gladde finish, waardoor je vingers soms wat wegglijden. Boven het toetsenbord vind je wat


OORDEEL

+ design tot in de puntjes doorgevoerd
+ veel multimediale extra's
+ goede speakers
+ prestaties
- slechts keuze uit n design

"Leuke laptop voor de liefhebber, met een opvallend design dat extreem goed is doorgevoerd."

drukgevoelige toetsen voor het afspelen van dvd's en het verstellen van het volume. Hoewel het zeker in combinatie met de blauwe ledjes fraai oogt en best aardig werkt, vinden we in de praktijk normale druktoetsen wat gebruiksvriendelijker.

Buiten niet goed bruikbaar
Het beeldscherm is van goede kwaliteit en leent zich naast standaard computertaken goed voor het bekijken van films of het spelen van games. Buiten is de laptop vrijwel onbruikbaar; opvallend zonlicht maakt het scherm haast onleesbaar.

De laptop komt met een aantal handige extra's. Zo is er een afstandsbediening bijgeleverd voor de multimediafuncties en heeft het dvd-station een Lightscribe-functie. De webcam is van goede kwaliteit en ook de Altec Lansing-speakertjes zijn beter dan we doorgaans aantreffen.

.