Test: Map & Travel Reisplanner

Navigatiesystemen zijn een ideale oplossing voor onderweg, maar voor het plannen van een vakantie is het helemaal niks. De Map & TravelReisplanner van Quintens Media dicht het gat tussen papieren kaart en navigatiesysteem met een praktische n leuke planner voor op de pc.

Aan de eettafel een landkaart uitvouwen, met campingboekjes of hotelgids erbij, en op je gemak uitzoeken waar de reis precies heen zal gaan, hoort voor veel mensen al bij de vakantie. Je kn een vakantie op een draagbaar navigatiesysteem plannen, maar het kleine scherm en de vaak beperkte rekenkracht maakt het alles behalve praktisch. Dan liever een papieren kaart. Of toch niet? Map & Travel 2007 biedt het beste van beide werelden: n een grote kaart n een handige routeplanner met honderden points of interest. Hoewel een papieren kaart zijn eigen charme heeft, zal Map & Travel kaartliefhebbers zeker niet teleurstellen.
De geplande route exporteer je eenvoudig naar je navigatiesysteem. Map&Travel werkt samen met PalmOS PDAs, Pocket PCs en systemen van Garmin, TomTom en Navigon.

Van A naar B
Als simpele planner voor het uitrekenen van de beste route van plaats A naar plaats B is Map & Travel prima bruikbaar; het systeem kan file-informatie ophalen en een tweede alternatieve route te tonen. Met een GPS-muis zou je zelfs je positie op de kaart kunnen laten zien. Map & Travel toont niet alleen de reistijden, maar ook de brandstofkosten. Die moet je trouwens wel zelf opgeven.
Op lange reizen kan het aardig zijn om interessante uitstapjes langs de route te tonen. Je kunt zelf de breedte van de corridor instellen, waarin Map & Travel moet zoeken. Vink gewoon aan welke je onderweg aan wilt doen en de planner rekent een nieuwe route uit.

Points of interest
Net als de draagbare navigatiesystemen beschikt Map & Travel over een ruime collectie met nuttig plaatsen of POIs (Points Of Interest). Wij gebruikten het om een camping te zoeken in een straal rond de vertrekplaats van de veerboot van Holyhead naar Dun Loaghaire in Ierland. De zoekradius is instelbaar en je kunt zelfs een aantal eigenschappen van de gewenste camping opgeven. Het enige nadeel dat we konden vinden, is dat je vrij ver op de kaart moet inzoomen om de campings in beeld te krijgen, maar verder werkt het fantastisch. Het telefoonnummer van de camping staat er bij, dus je kunt direct bellen voor een reservering. Hotels kun je zelfs on-line reserveren. Helaas kent Map & Travel alleen de hotels uit de Varta en Marco Polo gidsen. De campings komen uit de ADAC-gids en die is een stuk completer.

Map & Travel Reisplanner Europa 2007

Prijs: 69,99 (incl. BTW)
Info: www.map-travel.nl

VOOR EN TEGEN
+ plannen op eigen pc
+ handige zoekopties voor POIs
+ zoeken langs route corridor
- hoeveelheid POIs beperkt
- POIs pas bij ver inzoomen zichtbaar

OORDEEL

Een handige n leuke reisplanner voor op de PC.

Eveneens verkrijgbaar:
Map & Travel Reisplanner Benelux: 29,99
Map & Travel Navigatieplanner (West-Europa): 34,99