Test: McAfee Internet Security Suite 2007

Compleet is het sleutelwoord bij Internet Security Suite 2007 van McAfee. Vooral vergeleken met Norton Internet Security kent de verzameloplossing van McAfee een complete set beveiligingsvoorzieningen.
Goed voorbeeld hiervan is DataBackup, een onderdeel dat in onze ogen prima thuishoort in een modern beveiligingsprogramma. Waarschijnlijk zijn deze 'extra' onderdelen bewust door andere producenten weggelaten, om ze als losstaand product te kunnen verkopen.

Op de schop
De interface van McAfee Internet Security is flink op de schop genomen. Waar de vorige versie nog een kleurrijk geheel vormde, heeft versie 2007 een fraai en vooral zakelijk voorkomen. De nadruk bij Internet Security Suite 2007 ligt op het
OORDEEL
+ Doordachte indeling
+ Complete feature-set
+ Inclusief back-upsoftware
+ Aandacht voor systeemonderhoud
- Summiere logboekvoorziening

"McAfee Internet Security Suite 2007 onderscheidt zich door de complete set voorzieningen, die zich naast systeembeveiliging ook richt op het onderhoud ervan."

onderhoud van de pc. De makers hebben een aparte sectie gereserveerd voor onderhoudswerkzaamheden en daarbij slim verwezen naar de ingebouwde onderhoudstools van Windows zelf. Het gaat hier dus om niet meer dan een simpele verwijzing, maar voor minder gevorderde gebruikers is dit een behulpzame aanpak.

Lockdown Firewall
In het verlengde hiervan vind je op het gebied van de firewall twee aantrekkelijke voorzieningen: via Lockdown Firewall kan alle internetverkeer met n druk op de knop worden geblokkeerd en met een andere aparte sectie kun je de huidige instellingen van de firewall terugbrengen naar de fabrieksinstellingen. Dat laatste is handig voor situaties waarin je verschillende aanpassingen hebt doorgevoerd, maar besluit met een schone lei te beginnen.
Kies je voor het geavanceerde menu, dan heb je toegang tot de aanvullende hulpjes van McAfee, zoals Shredder (gegevens permanent verwijderen) en virusnaslagbronnen.

SiteAdvisor
De McAfee SiteAdvisor controleert tijdens het surfen of je phishing-websites bezoekt. Aardige extra hiervan is de integratie binnen webpaginas: gebruik je bijvoorbeeld Google, dan worden de gevonden paginas voorzien van een ballon waarin direct wordt vermeld of het om een veilige website gaat, nog voordat je erop klikt.