Test: Mio C520t

Vakantie is d aanleiding om een navigatiesysteem aan te schaffen.Elmar Otten offerde zich op voor een lang weekend Frankrijk met vrienden. Op de voorruit mocht de Mio C520t meeliften. Over zijn ervaringen lees je hier.

De exacte bestemming: de bossen van Fontainebleau, een miniatuurparadijs voor wandelaars en klimmers, net onder Parijs. De weg vinden in dit met rotsblokken bezaaide gebied lopend of met de auto is een flinke uitdaging, waarbij een navigatiesysteem goed van pas komt. een breedbeeldmodel met TMC en Bluetooth.

Op reis met de Mio C520t
Een reis plannen doe je niet in de auto, maar bij voorkeur thuis aan tafel. Zelfs als je een navigatiesysteem gebruikt, wil je op voorhand toch weten hoe de route ongeveer gaat lopen. Hoelang ben je onderweg? Is het de moeite om tolwegen te ontduiken? Dat soort zaken.

Onze bestemming stond nog niet helemaal vast. De voorkeur ging uit naar een Formule 1-hotel in de buurt van Fontainebleau en daar bleek de Mio prima bij te kunnen helpen. Het toestel bevat een uitgebreide lijst met hotels, die per keten zijn gerangschikt. Alle bekende ketens staan er in, dus de meest geschikte Formule 1 was zo gevonden.

Het uitzoomen van de kaart om de hele route te bekijken, lukte vrij makkelijk, maar een goed overzicht gaf het niet, daarvoor is zelfs het breedbeeld van de Mio nog te klein. Ter compensatie kent de Mio een split screen weergave, waarbij rechts van de kaart een paneel met vier tabbladen is te zien, waar je reistijdinfo of de komende routepunten op kunt bekijken. Hier konden we doorheen bladeren en een kaartje bij oproepen zodat we toch een aardig idee van de route kregen. De twee overige tabbladen tonen file-informatie en een lijst met POIs langs de route, maar daarover later meer.